LACİVERT TAŞI

LACİVERT TAŞI

Renk Ve Görünüm

Yoğun, damarlı, Lacivert Taşı geceleyin gökyüzünü andırır. Tüm boyutlarda, bazen yuvarlanmış
Kaynak

Rusya, Afganistan, Şili, İtalya, Birleşik Devletler, Mısır, Ortadoğu

Kullanım Alanları Ve Özellikleri

Lapis Lazuli adı verilen mavinin taşı veya gökyüzü taşı anlamına gelmektedir. Lacivert taşı hakkında bilinmeyenler nedir sorulduğunda bir tür bakır cevheri denilebilmektedir. Kristal yapısı birbirine dik fakat değişik uzunlukta olan eksenlerden oluşmaktadır. Eski Uygarlıklardaki Kullanımı ve İnanışlar
Toz şekline getirilmiş lapisin Antik Mısırlı kadınlar vasıtasıyla göz farı olarak da değerlendirildiği bilinmektedir. Ölüler Kitabı’nın 140. kısmında yazdığı üzere, göz biçimde altından bir koruma içerisine yerleştirilmiş lapis lazuli kuvvetli bir tılsım olarak kabul edilmekteydi. Akad ve Sümer yazısında lapis lazuli, krallara yaraşan ihtişam ve zenginlikte bir taş olarak belirtilmiştir. Romalılar ise lapisin kuvvetli bir afrodizyak olduğunu kabul etmiştir. Orta Çağ’da ise lapisin sağlığa yararlı bir tesirinin olduğu, ruhu günah korku ve kıskançlıktan arındırdığına inanılırdı. Lapisin bununla birlikte tıbbi yararları olduğuna da inanılırdı, öğütülerek toz şekline getirilen lapis, süt ile karıştırılarak deri apselerine pansuman, ülsere karşı iyileştirme maksatlı kullanılırdı Özellikleri Ruhsal olarak uyanık kalmanıza yardımcıdır. Uyumaya destek olduğu da söylenmektedir. Sizi merkezde tutarak konuşkan olmanıza destek olur. İskeleti güçlendirir. Malahit ve azurit taşı ile beraber kullanıldığı zaman gömülü olan saklı hisler meydana çıkar. Tiroid bezlerini canlandırdığı söylenmektedir. Bu taş küçük çocukların korkularından kurtulmasına yardımcıdır. Bundan başka olarak küçük çocukların da solunum yolu hastalıklarına destek olduğu için çocuk taşı da diye de isim verilmektedir. Rengi: Altın sarısı benekli koyu mavi

Lacivert Taşı üçüncü gözü açar ve boğazı dengeler. Aydınlanmayı teşvik eder, rüyalarla ilgili işleri ve psişik yetenekleri geliştirir, ruhsal yolculuğu kolaylaştırır, kişisel ve ruhsal gücü uyarır. Bu taş stresi hızla azaltır ve derin bir huzur verir. Devasa bir mutluluk getirir ve ruhsal erişimin anahtarıdır. Lacivert Taşı ruhsal koruyucularla temas kuran koruyucu bir taştır. Bu taş psişik atakları fark eder, engeller ve enerjiyi kaynağına geri gönderir. Ağızdan çıkan sözün gücünü öğretir ve bedduaları veya geçmişte içini dökmemekten kaynaklanan rahatsızlıkları tersine çevirir.

Bu taş fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal düzeyler arasında uyum sağlar. Bu düzeyler arasındaki dengesizlikler depresyon, rahatsızlık ve amaçsızlık olarak, aralarındaki uyumsa derin bir iç benlik bilgisiyle sonuçlanır. Lacivert Taşı hayatın sorumluluğunu üstlenme cesareti verir.
Lacivert Taşı ağrıları, özellikle migreni, yok eder. Depresyonun üstesinden gelir, solunum ve sinir sistemlerine, boğaz, geniz ve tiroide iyi gelir, organları, kemik İliğini timüsü ve bağışıklık sistemini temizler. İşitme kaybını düzeltir, kanı temizler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Uykusuzluk ve baş dönmesine faydalıdır, kan basıncını düşürür. Kullanımı: Boğaza veya üçüncü göze takın ya da koyun. Lacivert Taşı diyaframın üst kısmına, göğüs kafesiyle başın tepesi arasında herhangi bir yere yerleştirilmelidir.

İlginizi Çekebilir

Safir Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir ?

Safir Taşının Özellikleri ve Faydaları Safir, korindon mineralinin mavi renkteki çeşidi olup, dünyanın en değerli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir